Logboek

Logboek website 03

Datum: maandag 21 december 2015 16:57
Aan: Briza <info@briza.nl>
Onderwerp: WO2 en mijn familie

Goedenmiddag,

Zondagavond zag ik uw voorstelling van WO II, waarin o.a. Shakira Wardenaar, mijn nichtje. Het was een bijzondere ervaring, ik heb ervan geleerd. De teksten waren goed, leuke muziek, goed viool- en pianospel en de sketches waren ook leerzaam. Respect voor de trommelslager ! Wat een apparaat. Mijn man speelde ook graag viool, en ik ben dan ook goed bekend met Theo Olof, Herman Krebbers en andere groten op dit gebied. Heel leuk om nu zijn dochter en kleinzoon in Aktie te zien. Ik hoop de teksten nog eens te kunnen nalezen, wanneer Shakira mij het script zal toesturen.

Ik wens u heel veel succes met alle voorstellingen en kom beslist nog eens terug.
Met vriendelijke groet
Reina Leyting-Wardenaar

Beste Zeehelden!
De voorstelling van vorige week is ons erg goed bevallen!
Hieronder een aantal reacties:
‘Ik heb ervan genoten!’
‘Ze kunnen goed spelen’
‘Ze deden gek, maar het was leuk!’
‘Echt succesvol. Voor herhaling vatbaar’
‘Met weinig materiaal en leuke woordspelingen een geslaagde voorstelling’
Oftewel, we kijken uit naar de volgende voorstelling!
Met vriendelijke groet,
Nanette Houtman (Coordinator Welzijn, Cardia, locatie Tabitha)

‘Wat hebben jullie toch een enorm leuk theater!’
Roelant Radier (acteur en docent vd Acteerstudio)

Op 15 april hebben wij met een groepje bewoners de voorstelling ‘Hoe Willem Koning werd’ bezocht.
Ik zou nog laten weten wat onze bevindingen van de middag waren. En daar kan ik heel kort over zijn: GEWELDIG! Allereerst:  een ontzettend leuk theater en wat een  lieve medewerkers! Ze hebben ons overal bij geholpen van het in- en uitstappen in de bus tot het serveren van een kopje koffie. De voorstelling was ook heel spetterend en omdat het telkens over andere ‘koning Willem’ ging was het ook goed te volgen voor onze bewoners met dementie. Het is voor hun lastig om de verhaallijn vast te houden maar door deze opbouw was dit niet nodig. Voor ons was het een zeer geslaagde middag! Door omstandigheden was ik niet in de gelegenheid om eerder een reactie te geven. Maar nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet en goede zorgen!
Met vriendelijke groet,
Fenneke Boele (Medewerker Welzijn II, Cardia Landscheiding)

‘Ik ben hier nog nooit eerder geweest, maar wat is dit een leuke plek’ Ik kom zeker terug!
(Maria)

Woensdag 01-04-2015 Den Haag
Hallo wij zijn de kinderen van Kyra dak wij willen graag aan jullie vertellen wat we van de voorstelling Gouden Bergen vonden. We vonden het leuk en zeker grappig! Je kon het ook echt horen waar het verhaal over ging. We waren met elf kinderen tussen 4 en 10 jaar oud en twee juffen. We vonden het allemaal leuk! Die twee artiesten konden heel goed acteren.
Groetjes, Kinderen: Anshana, Dewi, Janae, Delisie, Juste, Jaydan, Lucia, Jeda, Fabienne, cem, kacper en de juffen: Elly en Zakia

Hierbij onze reactie op jullie voorstellingen
Wij zijn al een paar keer bij een voorstelling in het Zeeheldentheater geweest van stichting mix en Briza. Wij hebben erg genoten van het stuk ‘hoe Willem Koning werd’. Er werd voor kinderen op een leuke en begrijpelijke manier een stukje geschiedenis vertelt. Samen met de ouderen hebben  we een gezellige middag, met veel lachen, gehad
Met vriendelijke groet (BSO AnneDak)

Wij waren er gistermiddag met 6 bewoners van ons huis en het was geweldig.
Wat een inzet van jullie en een leuk optreden met veel humor. De bewoners vonden het prachtig dat er ook kleine kinderen waren. Heel erg bedankt voor de gezellige middag,ook namens onze bewoners
Met vriendelijke groet
Yvonne Treurniet 
(Medewerker Wonen en Welzijn, Safier De Residentie)

Afgelopen woensdag was ik met 4 bewoners van het Gulden Huis, aanwezig bij uw voorstelling (Gouden Bergen)
Namens de bewoners en begeleiders wil ik via de mail nog eens doorgeven, dat wij genoten hebben van uw voorstelling, het was in een woord geweldig. Kortom voor herhaling vatbaar. Graag willen wij op de hoogte worden gehouden van uw voorstellingen. Wij wensen u allen veel succes toe.
Met vriendelijke groet.
Michiel Tuit (verzorgende IG Gulden Huis, afdeling 4 Somatie)

Afgelopen woensdag hebben wij met de kinderen van nso dion dak een bezoek gebracht aan de voorstelling ‘Hoe Willem koning werd’.
Ik wilde even doorgeven dat wij allen genoten hebben van de voorstelling. Het was een voorstelling waarbij de kinderen maar ook zeker de volwassenen genoten hebben van de geschiedenis van koning willem. Het was leuk om te zien dat met weinig materiaal een leuke voorstelling was gemaakt met grapjes voor de kinderen maar ook zeker voor de volwassenen.  De kinderen hebben een kleine uitleg gekregen over het concept democratie maar voor hun was de boodschap over het dagelijks leven belangrijker. Ze waren onder de indruk dat de koning meer doet dan alleen maar op de troon zitten en dachten na over wat de koning zelf doet….wat zijn zijn hobby’s. De kinderen vonden het leuk om te zien dat ook koningin Maxima leuke verhalen kon vertellen en dat je best een grapje mag maken. Ook de participatie van de kinderen aan het eind was erg leuk. Ik weet zeker dat we met de kinderen in de toekomst nogmaals een bezoekje gaan brengen aan een andere voorstelling.
Met vriendelijke groeten en tot de volgende keer
Vanessa (juffie) en de kinderen van NSO dion dak

Gistermiddag met 6 bewoners de voorstelling Hoe Willem Koning werd bezocht.
We voelden ons zeer welkom door de ontvangst en behulpzaamheid. Voor sommige bewoners was het behoorlijk pittig om een paar traptreden op te moeten lopen, maar met hulp ging dat best aardig. Opmerking van een aantal bewoners dat de zit vrij laag was, waardoor het moeilijker is om op te staan, maar ook dat ging met hulp best goed. Fijn dat er na afloop iets te drinken werd aangeboden. De meeste bewoners hebben genoten  en konden de humor van de voorstelling wel inzien.
Met vriendelijke groet,
Paulin van der Meer 
(Activiteiten begeleider Florence)