'Stillevens van Verzet' (in Pulchri Studio)


  • 16 september 2018
    14:30 - 15:45

Graag vragen wij uw aandacht voor een reprise van de bijzondere theatervoorstelling ‘Stillevens van Verzet’ van De Mix in Pulchri Studio op het Lange Voorhout 15 in Den Haag (zie bijgaande flyer en foto, de première was op 1 mei 2018). Deze reprise vindt plaats op zondag 16 september om 14.30 uur in het kader van de afsluiting van de schilderijententoonstelling Ru Paré, een vergeten kunstenares (1896-1972).  

In mei worden de oorlogsslachtoffers herdacht en de bevrijding van Nederland. De hieraan verbonden thema’s zijn nog altijd actueel en raken ook vandaag nog de levens van Hagenaars. In de theater voorstelling ‘Stillevens van Verzet’ wordt het leven van Joodse kinderen in de oorlogstijd verbeeld en het leven van een jonge ongedocumenteerde asielzoekster. 

Korte inhoud:

Het thema van de Haagse Vrijheidsweken is dit jaar “Verzet”. Het verhaal gaat dan ook over de Haagse schilderes Ru Paré en haar vriendin zangeres Do Versteegh, die samen 52 Joodse kinderen wisten te redden in de Tweede Wereldoorlog. De spelers van de Mix spelen er een ontroerend theaterstuk over, maar dan verschijnt Sahar, een jonge vluchtelinge uit Iran. Zij roept: ‘Dit lijkt op mijn verhaal!’

Vanaf dit moment vermengen beide verhalen zich met elkaar.

Nog steeds actueel

Helaas is het nog steeds dat anno 2018 ook in de Stad van Vrede en Recht,  jonge mensen te maken hebben met thema’s als onderduiken, uitsluiting en angst en dat hun leven stilstaat net als dat van onderduikers in de Tweede Wereldoorlog.

De vraag ‘Wat doe jij zelf als mensen worden buiten gesloten of gediscrimineerd om hun anders zijn’ is ook in onze veranderende stad van belang. Een Haagse theatervoorstelling over een actueel thema als verzet toen en nu. 

Afgezien van de thema’s die in deze theatervoorstelling worden aansneden is het bijzonder dat deze voorstelling wordt gerealiseerd door een combinatie van professionele- en amateurtheater spelers, een vluchtelinge en jongeren in de leeftijd van 13 – 16 jaar uit Den Haag en omstreken. 

Den Haag als Stad van Vrede en Recht is de plek om deze theatervoorstelling te spelen waarvan de thematiek de aandacht verdient van het publiek en de media. (geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar). Meer informatie vindt u op de flyer en op onze website www.zeeheldentheater.nl

Meer informatie: Regisseuse Freya Ligtenberg | M: 06-30723085 vlindri@gmail.com
Voor foto’s: 070-3992222 info@zeeheldentheater.nl

Datum zondag 16 september om 14.30 uur
Plaats: Pulchri Studio op het Lange Voorhout 15 in Den Haag (Louis XV zaal)

Reserveren: 070 – 399 2222 of via de mail: info@zeeheldentheater.nl

Toegang: € 15,-
Leden Pulchri: € 10,-
Ooievaarspas:€ 7,50


Zondag 16 september 2018

14:30

Prijzen v.a. €7.5


Genre:

Familie Voorstelling, Musical, Theater