Stillevens van verzet Theater Na de Dam

  • 4 mei 2018
    21:00 - 22:00

Stillevens van Verzet

Een theatervoorstelling met jongeren en vluchtelingen over verzet voor iedereen vanaf 10 jaar.

Den Haag kent in de Tweede Wereldoorlog twee dappere verzetsheldinnen. De schilderes Ru Paré en de zangeres Do Versteegh. Zij redden samen van 52 Joodse kinderen het leven door onderduikadressen te regelen, bonkaarten en valse persoonsbewijzen te laten namaken.

Als het nodig is verplaatst Ru Paré de kinderen, die ze voor de veiligheid ‘schilderijen’ noemt, keer op keer. Stil en onopvallend doet zij dat waarvan zij vindt ‘dat het gebeuren moet ‘. Do Versteegh verdient geld voor de onderduikkinderen met illegale huisconcerten.

Wij maken er met de Mix een toneelstuk over. Maar dan stapt Sahar het podium op. Sahar is vluchtelinge en komt uit Iran. Dit verhaal lijkt op dat van mij! zegt ze.

Sahar maakt duidelijk dat er nog steeds, ook hier in Nederland, volwassen mensen zijn en kinderen die moeten onderduiken en valse papieren nodig hebben om te kunnen vluchten en veilig te zijn. Dat die kinderen niet naar school kunnen en steeds weer moeten verhuizen op zoek naar een plek waar ze mogen blijven. Kinderen waarvan de levens stilstaan net als toen.

Wat doe jij zelf als je ziet dat iemand in gevaar is of wordt gepest of buitengesloten?

Kom jij in verzet?

 

Genre: Familie Voorstelling, Jeugdproductie, Muziektheater, Oud en Jong, Theater, Toneel

Vrijdag 4 mei 2018

21:00

Prijzen v.a. €3.5

KAARTJES