De Duizendkunstenaar van Lublin


  • 6 november 2021
    20:15 - 21:15

Spannende muziektheatervoorstelling: “De Duizendkunstenaar van Lublin”

De Duizendkunstenaar van Lublin is een spannende muziektheatervoorstelling over een vluchtende Joodse artiest in WOII door Elard Pijnaken en Raoul Boesten. Deze voorstelling wil middelbare scholieren laten reflecteren op de effecten van leven in isolatie.

Wat doet noodgedwongen afzondering met mensen? Dat is het thema van muziektheatervoorstelling  “de Duizendkunstenaar van Lublin” die binnenkort in première gaat. De productie reist dit najaar langs middelbare scholen in Den Haag, Leiden en Rotterdam, om jongeren te laten reflecteren op de isolatie tijdens corona tijd. Daarnaast zijn er ook publieksvoorstellingen.

De ‘Duizendkunstenaar van Lublin’ is gebaseerd op het werk van schrijver en Nobelprijswinnaar Bashevis Singer. De muziektheatervoorstelling gaat over de aan de gruwelen van Tweede Wereldoorlog ontsnapte Joodse artiest Jasja. Als komiek begint hij in New York een nieuw leven.

Onderliggend verhaal is de zoektocht van een verdwaald mens naar een innerlijk kompas. Dit poogt hij te vinden in een polariserende samenleving, waarin culturele en religieuze waarden niet vanzelfsprekend zijn.

De monoloog wordt vertolkt door acteur Daniel Koopmans (Theatergroep Op Sterk Water, Zondag met Lubach). De muziek bestaat uit meerstemmige bestaande Jiddische liederen en moderne improvisatie-muziek, onder andere uitgevoerd op viool en zingende zaag. De muziek is samengesteld door Raoul Boesten (artistiek leider Kwintessens). Tekstbewerking en regie zijn van theatermaker Elard Pijnaken.

Kaarten vanaf heden verkrijgbaar via https://stichtingkwintessens.nl/
Meer informatie staat op https://stichtingkwintessens.nl/duizendkunstenaar-van-lublin/

Speeldata:
Do 28 okt 20:15 Marecollege, Leiden
Za 30 okt 20:15 Theater Walhalla, Rotterdam
Zo 31 okt 15:00 Maaspodium, Rotterdam
Zo 31 okt 20:15 Maaspodium, Rotterdam
Za 6 nov 20:15 Het Zeeheldentheater, Den Haag
Zo 7 nov 13:00 Theater De Nieuwe Regentes, Den Haag
Zo 7 nov 16:00 Theater De Nieuwe Regentes, Den haag

============================================
Voor meer informatie neemt u  contact op met:

Raoul Boesten
info@stichtingkwintessens.nl
0655429084


Zaterdag 6 november 2021

20:15

Prijzen v.a. €0


Genre:

Muziektheater, overig, Theater, Toneel