André Anders - Open podium


  • 18 juli 2020
    20:00 - 23:00

Pieter Jouke

11032020 – delft, laars lappen, pieter jouke,
imp. Willem
© Thierry Schut

open podium Pieter Jouke

Zaterdag 18 juli de eerste coronaproof Ik ben Anders open podium voor zang dans en Variete in het Zeeheldentheater!
Ik stel jullie voor aan de welbekende Pieter Jouke en het is de allereerste try-out van zijn nieuwe voorstelling: Pieter Jouke ‘Laars Lappen’
In Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het NRC is “Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn” en ‘…zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…’. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept u uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in.
Allergie informatie: De voorstelling bevat: humor, woordspelingen, meta-humor, emotie-opwekkende teksten en mogelijk sporen van: een mening en muziek.
Tja, wat moet u nog meer weten. De titel zegt eigenlijk alles al.
‘GA DIE MAN ZIEN’ aldus Dolf Jansen

Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

Pieter Jouke: tekst en spel
Annelies Herfst: regie
Thierry Schut: Fotograaf

www.pieterjouke.nl

“Hij is briljant…zorg dat je er bij bent…mis het niet” Daniël Arends

‘Prima verhalen en thema’s waar iedereen zich wel iets bij kan
voorstellen’ en ‘… onophoudelijke stroom van grapjes, woorden en
taalkunstjes…’ – cabaret.nl

‘In het hoofd van Pieter Jouke moet het een chaotische, wonderlijke
boel zijn.’ en ‘… grappen schrijven kan hij zeker’– Volkskrant

Trailer van Gloeiende Plaat (zijn vorige voorstelling): https://youtu.be/slaJ1CXC4l0

Tim Kroezen

Tim Kroezen werd geboren op 27 augustus 1991. Dat leek toen een onbeduidende dag, vandaar dat hij zijn verjaardag zelden viert. Heel eerlijk, meestal vergeet hij tijdig mensen uit te nodigen en als hij dan de dag ervoor een paar mensen een bericht stuurt hebben ze al iets anders, dus dan laat maar.

Na een traineeship bij een multinational en een burn-out begon Tim aan comedy. Naar de diepere motivatie hierachter is hij nog altijd op zoek. De momenteel meest gangbare hypothese is dat een eventueel succesvolle comedycarrière zou bewijzen dat hij toch geen fouten heeft gemaakt in het volgen van het Grote Levensplan. Daar krijg je punten voor en dat is belangrijk. Naast comedian is hij ook schrijver van korte autobiografische verhalen die zelden tot nooit gelezen worden.

King’s Galliard is terug!

Op het open podium van André Anders zal de bekende folk-formatie ‘Kings Galliard’ bestaande uit Frank van Meeteren (banjo/zang), Lenneke Willems (viool), Sharon Bradley (gitaar/zang)  en Jan Erik Noske  (fluitist/woodwhistle) weer haar opwachting maken in een sessie!! In de jaren 70/80 brachten ze de Ierse muziek door heel Nederland en in het najaar zullen ze weer een aantal keer optreden! In volle oude glorie!

 


Zaterdag 18 juli 2020

20:00

Prijzen v.a. €15


Genre:

Cabaret, Improvisatie Theater, Muziektheater, overig, Stand-up Comedy, Theater, Toneel, Volwassenen Theater