André Anders - Open podium


  • 7 december 2019
    20:00 - 23:00

André Anders Open Podium is voor cabaret, zang, dans en variété. André Anders wilt jullie voorstellen aan ‘Simpleton’, ‘Fabian’ & ‘Cortijn’:

Simpleton is een absurdistische voorstelling over het meest nietszeggende plaatsje ooit: Simpleton. Met deze voorstelling steken de makers de draak met de huidige maatschappij waarin zoveel moet en waarin alles zo snel gaat. In Simpleton hoeft niet zo veel en gaat alles niet zo snel. Ook weleens prettig. Kom kijken en laat je meevoeren naar het potentieel humoristisch ons-kent-ons gehucht.

Acteurs: Pepijn van den Berg, Thijs de Lange en Thom Gerrits

Techniek & productie: Daan Stigter

Simpleton speelde in mei haar première in een uitverkocht Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Eerder waren er al try-outs op het festival ‘Het Grote Fiasco’ en studentenfestival ‘Ontgrendelde Zeedijk’.

Begin september werd er een verkort programma gemaakt waarmee Simpleton op festival WouwdeWoude optrad.

Het collectief bestaat uit:

Pepijn van den Berg, hij studeert muziektheater aan Codarts in Rotterdam en volgde theater vooropleidingen in Amsterdam;

Thijs de Lange, hij studeert Nederlandse taal & communicatie en Frans aan de UVA. Hij schrijft veel, bracht in 2016 een dichtbundel uit en afgelopen jaar een tweede;

Thom Gerrits, hij studeert Nederlandse taal & cultuur aan de UVA en volgde een vooropleiding voor kleinkunst en cabaret in Den Bosch;

Daan Stigter, hij studeert Productie & Techniek op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en doet ook de productie en techniek voor Simpleton. Zelf noemt hij zich ‘de manager van Simpleton’.

Thom en Thijs treden ook solo op.

Fabian veroverde in de fameuze ‘The Comedy Store’ in London de eerste prijs in een belangrijke comedy wedstrijd.

Hij won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen.

Hij ging viraal met meerdere cabaret filmpjes en was o.a. te gast bij Spijkers Met Koppen, Na Het Nieuws en bij Radio538.

Momenteel is hij ook te zien in de online panel show ATYD, waarin hij vaste teamcaptain is.

Cortijn Tonkes studeerde in 2015 af als uitvoerend theatermaker aan theateropleiding Selma Susanna. Een paar jaar eerder won hij op het Groninger Studenten Cabaret Festival zowel de publieks- als de juryprijs. Als acteur speelde hij dit jaar in de toneelbewerking van Reservoir Dogs en maakt hij deel uit van theatergroep Hetze.

Met MIRO speelt hij een persoonlijk cabaretprogramma. Eerlijk, beeldend en natuurlijk vooral humoristisch.


Zaterdag 7 december 2019

20:00

Prijzen v.a. €0


Genre:

Cabaret, Dansvoorstelling, Stand-up Comedy